Project omschrijving

De directeurswoning van de voormalige Bewaarschool (kleuterschool) is verbouwd tot een eigentijdse woning. Dit houdt in dat er zodanig goed geïsoleerd is dat de oude gasinstallatie ingeruild is voor een warmtepomp. Deze verbouwing is uitsluitend met “ groene” materialen gerealiseerd (Groene Bouwmaterialen.nl), zoals leem, tadelakt, Gutex isolatiemateriaal.

Bijzonder en ruimtelijk is de nieuwe indeling op de bovenste verdieping, waarbij de monumentale kap in al haar glorie zichtbaar is gemaakt. Om deze kap mooi aan te lichten , is er gekozen voor een electrisch bedienbare lichtkoepel met gebogen glas in de nok. Door de kap af te werken met een dikke laag leem, gecombineerd met isolatie blijft het behalve lekker warm in de winter, ook behaaglijk koel in de zomer. De lichtkoepel zorgt daarbij voor de finishing touch, doordat de zich hier verzamelde warme lucht eenvoudig afgevoerd kan worden.

De op maat gemaakte kasten en keuken geven de inrichting een kleurrijke afwerking, waarbij het huis voelt als lekker-zittende kleren. De roomdevider deelt de ruimte tussen de slaapkamer en de walkin closet. Door De schoenenkast aan te lichten aan de gangzijde van de closet geeft deze de ruimte een extra dimensie en is het juist leuk om de schoenen te laten zien, in plaats van in kasten weg te stoppen. In de badruimte zijn meubels van groeneTadelakt, waarbij ook de douchewanden in dit materiaal zijn afgewerkt. Daardoor ontstaat een mooi naadloos geheel.

Interieur in samenwerking met Winnifred Loke, leefRUIMTE ontwerp en advies.